Mυστικά για μία τέλεια selfie



Ο όρος  selfie  έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας  και οι περισσότεροι από μας έχουμε εξοικειωθεί τόσο με την αυτοφωτογράφιση σαν να την κάναμε από πάντα.

Το κακό με τις  selfie είναι πως είναι εθιστικές και αν κάποιος τις ξεκινήσει είναι δύσκολο να  σταματήσει να γυρνά τον φακό του κινητού του στον εαυτό του και να τις ποστάρει .
Η μεγάλη απήχηση που έχουν οι selfie φωτογραφίες είναι και ο λόγος που αυξάνονται και πληθύνονται με γοργό ρυθμό οι εφαρμογές που τελειοποιούν τα φωτογραφίες μας. Ψάχνουμε με μανία τα φίλτρα ομορφιάς για να εξαλείψουμε τις ατέλειές μας εύκολα και γρήγορα.
 

Γι` αυτό και το σωστό μακιγιάζ είναι απαραίτητο πριν πατήσουμε το κλικ του κινητού μας.
Γνωρίζουμε όμως ποια είναι η καλή μας πλευρά;

Ο  Lewis Amarante, επίσημος make up artist της εταιρίας  Max Factor, εξηγεί πως τα μακιγιάζ για μία καλή selfie  εξαρτάται από τον τύπο της φωτογραφίας που θέλουμε να βγάλουμε.

"Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το μακιγιάζ αλλά η γωνία από την οποία τραβάμε την φωτογραφία . Πρέπει να βρούμε μία γωνία που να μας κολακεύει, να προσέχουμε ώστε ο φωτισμός να ναι επαρκής και να αποφεύγουμε σκιές και λάμψη».

Είναι άλλωστε καθαρό πως στο τέλος αυτό που θέλουμε σε μία καλή φωτογραφία είναι να έχει φυσικό αποτέλεσμα , να μας δείχνει υγιείς και ευτυχισμένους ώστε να αποσπάσει όσο  το δυνατόν περισσότερα likes.

Για ένα φυσικό μακιγιάζ ο  Lewis προτείνει προϊόντα με κρεμώδη υφή ούτως ώστε που στρώνει καλύτερα στο δέρμα και το δείχνει πιο φωτεινό.


"Μόνο με λίγες πινελιές ρουζ στα μάγουλα το πρόσωπο δείχνει πιο φυσικό ενώ μπορείτε να βάλετε λίγη σκιά ματιών στα χείλη για να τα κάνετε να δείχνουν πιο….ζουμερά και λαχταριστά» λέει ο καταξιωμένος make-up artist ο οποίος τονίζει πως αυτό που παίζει ρόλο προκειμένου το μακιγιάζ να φαίνεται φυσικό είναι να νιώθετε άνετα  αλλά και όμορφη με αυτό.


Οι εχθροί μίας καλής selfie
Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να καταστρέψουν μία φωτογραφία. Ιδού κάποιες από αυτές:
-Οι πόροι: Επειδή οι selfies βγαίνουν από πολύ κοντά η κάμερα δείχνει όλες τις ατέλειες. Η λύση για το θέμα των πόρων είναι χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που τους καλύπτει και λειτουργεί ως βάση για το μακιγιάζ που θα δώσει το ίδιο χρώμα σε όλο το πρόσωπο.

-Ατέλειες όπως σπυράκια και κοκκινίλες:  Αυτά είναι πιο δύσκολο να καλυφθούν με το ίδιο κονσίλερ. Καλό θα ναι να χρησιμοποιείτε διάφορες αποχρώσεις ανάλογα με το σημείο του προσώπου ενώ στο τέλος περάστε με  highlighter τα σημεία που θέλετε να τονίσετε.

- Σκασμένα χείλη: Για να πετύχετε το αποτέλεσμα των ζουμερών ελκυστικών χειλιών των μοντέλων που βλέπετε στα περιοδικά χρησιμοποιείστε κραγιόν ή λιπ στικ σε αποχρώσεις φυσικές.  Είναι καλύτερα να ποντάρετε στα χρώματα που είναι πιο κοντά στο nude και το ροδακινί.



Σχόλια